50' προετοιμασία
15' ψήσιμο
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 5'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Μπράουνι

Κρέμα φυστικοβούτυρου

Γλάσο σοκολάτας

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε μπράουνι με φιστικοβούτυρο και μίνι πρέτσελ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στις αντιστάσεις ή στους 160oC στον αέρα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ. και καλύπτουμε όλο το ταψί με χαρτί ψησίματος.

Μπράουνι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο και τα βάζουμε στην άκρη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί περιμετρικά και να παραμείνει αρκετά υγρό στο κέντρο.
  6. Βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε στο ταψί για 5 λεπτά και μετά το σηκώνουμε μαζί με το χαρτί και το βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως (για 1 ώρα), χωρίς να το κόψουμε.

Κρέμα φυστικοβούτυρου

  1. Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μαλακό βούτυρο, προσθέτοντας αργά την άχνη.
  2. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα και το απλώνουμε πάνω από το μπράουνι.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί όση ώρα ετοιμάζουμε το γλάσο.

Γλάσο σοκολάτας

  1. Λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (το μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού!).
  2. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση

  1. Απλώνουμε το γλάσο της σοκολάτας πάνω στο μείγμα φυστικοβούτυρου και από πάνω βάζουμε τα πρέτσελ, υπολογίζοντας να έχουμε ένα πρέτσελ σε κάθε κομμάτι μπράουνι.
  2. Πιέζουμε τα αλμυρά μπισκοτάκια απαλά ώστε να κολλήσουν στη σοκολάτα.
  3. Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα (τουλάχιστον 2 ώρες) και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
  4. Διατηρούμε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT