15'
προετοιμασία
22' ψήσιμο
20'
αναμονή
Σύνολο: 57'
Υλικά
Κομμάτια: 10Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο αρχικά χτυπάμε καλά, σε ένα μπολ στο μίξερ, το βούτυρο, το αυγό, τα δύο είδη ζάχαρης και τα σποράκια βανίλιας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) με μεγάλες απαλές κινήσεις, μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ώστε το μπράουνι να είναι ημίρρευστο εσωτερικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
- Σερβίρουμε τα μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο με παγωτό και σος καραμέλας.
- Κάθε φορά που το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε όσα κομμάτια θέλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κανονικό φούρνο, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά και να γίνει ξανά ημίρρευστο το εσωτερικό τους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.