ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπουκιές μπανάνας με φυστικοβούτυρο και σοκολάταΜπουκιές μπανάνας με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
15' προετοιμασία
22' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 57'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο αρχικά χτυπάμε καλά, σε ένα μπολ στο μίξερ, το βούτυρο, το αυγό, τα δύο είδη ζάχαρης και τα σποράκια βανίλιας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) με μεγάλες απαλές κινήσεις, μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ώστε το μπράουνι να είναι ημίρρευστο εσωτερικά.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  9. Σερβίρουμε τα μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο με παγωτό και σος καραμέλας.
  10. Κάθε φορά που το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε όσα κομμάτια θέλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κανονικό φούρνο, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά και να γίνει ξανά ημίρρευστο το εσωτερικό τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 189.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών