![Καλαμάρι τηγανητό με γλυκόξινη σάλτσα γιαουρτιού](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/kalamari-tiganito-me-glykoxini-saltsa-apo-dyo-eidi-giaoyrtioy-gastronomos-420x560.jpg?v=1707513998)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 15Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις μπρουσκέτες με μαραθοσαλάτα και αυγά ψαριών, ψήνουμε στην τοστιέρα ή στο γκριλ τις φέτες ψωμιού μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το μάραθο με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα κρεμμυδάκια μέχρι να πολτοποιηθούν, για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει υφή σαν ελαφρύ πέστο.
- Αλείφουμε στα ζεστά ψωμάκια τη μαραθοσαλάτα και βάζουμε από 1/2 κουτ. γλυκού χαβιάρι ή μπρικ από πάνω.
- Αν θέλουμε, στολίζουμε κάθε μπρουσκέτα με μία φέτα λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.