Πανεύκολο σνακ, πρώτο πιάτο σε γιορτινό τραπέζι ή κύριο γεύμα συνοδεία ενός απλού πιλαφιού.

10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα.
  4. Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε.
  5. Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα.
  6. Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών