10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για τις μπρουσκέτες με ξινομυζήθρα, κολοκυθάκια και βασιλικό ξεκινάμε και σνακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκύθια, το ξύσμα λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στο γκριλ ή σε τοστιέρα τις φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε με την ξινομυζήθρα.
- Μοιράζουμε πάνω στο ψωμί το μείγμα με τα κολοκυθάκια, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο, ή ξερό, κοπανισμένο, και σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ως ελαφρύ γεύμα ή ως ορεκτικό σε ένα γιορτινό κάλεσμα.
- Αν θέλουμε να τις συνοδεύουμε με κάτι, ετοιμάζουμε ένα απλό πιλάφι με ψιλοκομμένη ντομάτα ή μια ντοματοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 98.