![]() ![]() |
![]() ![]() |
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το καλαμποκέλαιο, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα με το εξάρτημα του φτερού. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι. Δεν θα χρειαστούμε περισσότερο από 2 – 3 λεπτά.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός καρυδιού.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Ανοίγουμε με τα χέρια μας μία λακκουβίτσα σε κάθε μπαλάκι ζύμης. Τοποθετούμε από μία ελιά σε κάθε λακκούβα.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Πιέζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια για να κλείσουμε μέσα την ελιά. Προσέχουμε ώστε να είναι ισομεγέθη τα μπαλάκια γιατί, διαφορετικά, άλλα θα ψηθούν πολύ και άλλα λιγότερο.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Μπορούμε να δώσουμε μακρόστενο σχήμα σε μερικά από τα ψωμάκια μας ή και σε όλα, αν το προτιμάμε. Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με σουσάμι.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά.