25'
προετοιμασία
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για το νηστίσιμο προφιτερόλ, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το βραστό νερό.
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να δέσει το μείγμα.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε.Θα έχει γίνει μια πηχτή σοκολατένια σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε μια κανάτα ή σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνεια της σάλτσας, για να μην κάνει πέτσα) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς (τουλάχιστον 3 ώρες).Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, θα την ανακατέψουμε ξανά με το σύρμα.
- Τεμαχίζουμε σε κομμάτια το κέικ ή τα μπισκότα, τα μοιράζουμε σε 4-6 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σοκολατένια σάλτσα και γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Μυστικά
*Mπορούμε να αγοράσουμε έτοιμο νηστίσιμο κέικ από τον φούρνο ή να φτιάξουμε μόνοι μας. Μια ωραία συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το κέικ πετιμεζιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.