
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ντακάκια με γαρίδες σαγανάκι ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σάκε και βράζουμε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και αλάτι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τα παξιμάδια, τα φύλλα βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.