ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτάκος σα στραπατσάδαΝτάκος σα στραπατσάδα
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: για 4 ντάκους ή 16 μικρά ντακάκια

Διαδικασία

  1. Για το ντάκο με «χωριάτικη» μελιτζανοσαλάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Βάζουμε τις μελιτζάνες στη σχάρα και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τες όταν αρχίσει να μαυρίζει και να ζαρώνει η φλούδα τους.
  3. Τις αποσύρουμε από το φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστές τις ξεφλουδίζουμε, βάζουμε τη σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι και τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  4. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να στραγγίξουν.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, την ντομάτα, το αγγούρι, την κάππαρη, το βασιλικό και τη μελιτζάνα.
  6. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι, και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  7. Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε σε στρώσεις πρώτα τα ντακάκια (ή τους ντάκους ή τις κριθαροκουλούρες, σπασμένα σε κομμάτια), μετά τη μελιτζανοσαλάτα, τις ελιές, το μαϊντανό και σερβίρουμε τον ντάκο με «χωριάτικη» μελιτζανοσαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 76.

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών