Από εναρκτήριο ορεκτικό ενός μενού μέχρι σάλτσα για ρύζι ή ζυμαρικά.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Ρίχνουμε στον πολτοποιητή την πιπεριά Φλωρίνης, τα φιλέτα αντζούγιας, τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη φρυγανιά, τα αρωματικά και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
  3. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
  4. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  6. Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
  7. Για να σερβίρουμε, απλώνουμε το ντιπ αντζούγιας πάνω σε παξιμαδάκια -ταιριάζει πολύ με κριθαροπαξιμαδάκια- ή σε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας – είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για ένα καλό κάλεσμα.
  8. Μπορούμε ακόμη να το σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών όπως καρότα, σέλινο ή αγγουράκι.
  9. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως «σάλτσα» για ζυμαρικά ή πιλάφι -1 γεμάτη κουτ.
  10. σούπας ανά άτομο αρκεί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών