20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το ντιπ με αντζούγιες σε παξιμαδάκια ξεκινάμε και ρίχνουμε στον πολτοποιητή την πιπεριά Φλωρίνης , τα φιλέτα αντζούγιας και τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη φρυγανιά, τα αρωματικά και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
- Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
- Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
- Για το σερβίρισμα απλώνουμε το ντιπ αντζούγιας πάνω σε παξιμαδάκια, ταιριάζει πολύ με κριθαροπαξιμαδάκια ή σε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για ένα καλό κάλεσμα.Μπορούμε ακόμη να το σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών όπως καρότα, σέλινο ή αγγουράκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως «σάλτσα» για ζυμαρικά ή πιλάφι -1 γεμάτη κουτ.σούπας ανά άτομο αρκεί.