ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝτιπ γιαουρτιού με παντζάρι, καρύδια και ρίγανηΝτιπ γιαουρτιού με παντζάρι, καρύδια και ρίγανη
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το ντιπ με αντζούγιες σε παξιμαδάκια ξεκινάμε και ρίχνουμε στον πολτοποιητή την πιπεριά Φλωρίνης , τα φιλέτα αντζούγιας και τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό και τα χτυπάμε.
  2. Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη φρυγανιά, τα αρωματικά και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
  3. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
  4. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι.
  6. Ανακατεύουμε καλά και διατηρούμε το ντιπ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.
  7. Για το σερβίρισμα απλώνουμε το ντιπ αντζούγιας πάνω σε παξιμαδάκια, ταιριάζει πολύ με κριθαροπαξιμαδάκια ή σε φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας.

Μυστικά

Είναι ένα πολύ ωραίο ορεκτικό για ένα καλό κάλεσμα.Μπορούμε ακόμη να το σερβίρουμε με μπαστουνάκια λαχανικών όπως καρότα, σέλινο ή αγγουράκι. Εναλλακτικά, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως «σάλτσα» για ζυμαρικά ή πιλάφι -1 γεμάτη κουτ.σούπας ανά άτομο αρκεί.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών