Οι κλασικές γαρίδες σε μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή, ως προς τη γεύση και ως προς το σερβίρισμα..

20' προετοιμασία
2' μαγείρεμα
Σύνολο: 22 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Κόβουμε καπάκια από τις ντομάτες, όπως κάνουμε για τα γεμιστά, και τις αδειάζουμε με ένα μικρό κουτάλι.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2 ποτήρια νερό να βράσει μαζί με το ξίδι και τη δάφνη.
  3. Μόλις το νερό κοχλάσει για τα καλά, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον τόνο και τον κομματιάζουμε με το πιρούνι.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το ουίσκι, το δυόσμο και αλατοπίπερο.
  7. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τις ντομάτες.
  8. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  9. Συνοδεύουμε με: φρυγανισμένο ψωμί ή μικρά σταρένια παξιμάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών