ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓλυκιά σάλτσα ντομάταςΓλυκιά σάλτσα ντομάτας
20' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο του 1 lt

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντομάτες στο ελαιόλαδο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  2. Έπειτα, λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Απλώνουμε τα κλωνάρια του μυρωδικού έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  4. Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε στο μέρος του ομφαλού.
  5. Τις τακτοποιούμε στο ταψί πάνω στα μυρωδικά, σε μία στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  6. Ρίχνουμε τα σκόρδα στα ενδιάμεσα κενά.
  7. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι οι ντομάτες να ζαρώσουν.
  9. Ξεφουρνίζουμε.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε τις φλούδες. Θα τις τραβήξουμε εύκολα με το δάχτυλό μας.
  11. Τις τακτοποιούμε στο βάζο.
  12. Ρίχνουμε τα σκόρδα και το λάδι του ταψιού και απογεμίζουμε με ελαιόλαδο.
  13. Τις διατηρούμε τουλάχιστον 2 μήνες στο ψυγείο.

Μυστικά

Θα τις χρησιμοποιήσουμε σε σάλτσες για ζυμαρικά, σε πίτσες και σε τάρτες κομμένες σε φέτες, θα τις πολτοποιήσουμε σε ντρέσινγκ κ.ά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 209.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών