Αυτό το κονφί ντομάτας έχει υπέροχη γεύση. Αξίζει να κουραστούμε λίγο παραπάνω για να ξεφλουδίσουμε και να ξεσποριάσουμε τις ντομάτες. Τις κόβουμε στη μέση σταυρωτά, τις στύβουμε ελαφρώς για να αφαιρέσουμε τους σπόρους και μετά τις τρίβουμε – είναι πανεύκολο. Η γεύση αυτής της σάλτσας ντομάτας θα ανταμείψει τον κόπο μας.

20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 620 ml

Διαδικασία

  1. Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξυλάκι κανέλας και το πιπέρι, και τα σοτάρουµε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουµε τον κρόκο, αν χρησιµοποιήσουµε, τον πελτέ και τις ντοµάτες και µισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  2. Χωρίς να σκεπάσουµε την κατσαρόλα, αφήνουµε τη σάλτσα να σιγοβράζει σε µέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά ή µέχρι να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά της, και την ανακατεύουµε όταν αρχίσει να δένει για να µην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουµε ανακατεύοντας το µέλι και την τριµµένη κανέλα και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουµε αλάτι, αν χρειάζεται.
  3. Σερβίρουµε µε σαλάτες σύµφωνα µε τον παραδοσιακό µαροκινό τρόπο – τις συνοδεύουµε µε ψωµί στην αρχή του γεύµατος. Στο Μαρόκο η σάλτσα αυτή χρησιµοποιείται και ως βάση για ορισµένα ταζίν ή ως γέµιση για ψάρι. Την αποθηκεύουµε σε ένα καθαρό, σφραγισµένο βάζο στο ψυγείο µέχρι και 1 εβδοµάδα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών