20'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: για 620 ml
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την συνταγή γλυκιά σάλτσα ντομάτας, σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε σε χαµηλή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει.
- Προσθέτουµε το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξυλάκι κανέλας και το πιπέρι, και τα σοτάρουµε για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουµε τον κρόκο, αν χρησιµοποιήσουµε, τον πελτέ και τις ντοµάτες και µισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Χωρίς να σκεπάσουµε την κατσαρόλα, αφήνουµε τη σάλτσα να σιγοβράζει σε µέτρια φωτιά για 45-50 λεπτά ή µέχρι να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά της, και την ανακατεύουµε όταν αρχίσει να δένει για να µην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτουµε ανακατεύοντας το µέλι και την τριµµένη κανέλα και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτουµε αλάτι, αν χρειάζεται.
- Σερβίρουµε γλυκιά σάλτσα ντομάτας µε σαλάτες σύµφωνα µε τον παραδοσιακό µαροκινό τρόπο – τις συνοδεύουµε µε ψωµί στην αρχή του γεύµατος. Στο Μαρόκο η σάλτσα αυτή χρησιµοποιείται και ως βάση για ορισµένα ταζίν ή ως γέµιση για ψάρι.
- Αποθηκεύουµε την γλυκιά σάλτσα ντομάτας σε ένα καθαρό, σφραγισµένο βάζο στο ψυγείο µέχρι και 1 εβδοµάδα.