20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C στη λειτουργία του αέρα (τα λαχανικά ψημένα σε αυτήν τη θερμοκρασία γίνονται απίστευτα μαλακά και με υπέροχη, γλυκιά γεύση).
  2. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  3. Απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας και τις πιπεριές, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις αλατίζουμε.
  4. Σε ένα άλλο μέτριο, ρηχό ταψί απλώνουμε τις αραβικές πίτες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπίπερο.
  5. Βάζουμε το ταψί με τα λαχανικά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  6. Τραβάμε για λίγο το ταψί από το φούρνο και βγάζουμε τις πιπεριές (που ψήνονται συντομότερα από τις μελιτζάνες) σε μια πιατέλα.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί με τις μελιτζάνες στο φούρνο και σε άλλο ράφι το ταψί με τις αραβικές πίτες.
  8. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να γίνουν τραγανές οι πίτες.
  9. Ξεφουρνίζουμε και τα δύο ταψιά.
  10. Βάζουμε τις μελιτζάνες στην πιατέλα με τις πιπεριές, τις απλώνουμε ομοιόμορφα, τις πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και τις περιχύνουμε με το μισό λάδι και το μισό βαλσαμικό.
  11. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι, το δυόσμο και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το βαλσαμικό.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω από τα ψητά λαχανικά και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε σε διάφορα σημεία το κατίκι.
  13. Σερβίρουμε με τις αραβικές πίτες.

Συνταγές με Μελιτζάνες

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών