ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπακαλιάρος ελαφρόπαστος απο τον Χριστόφορο ΠέσκιαΜπακαλιάρος ελαφρόπαστος απο τον Χριστόφορο Πέσκια

 

15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μπακαλιάρο παστό σκορδολεμονάτο με πατάτες και μυρωδικά, ξεκινάμε κόβοντας τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και μετά σε φέτες πάχους ενός εκατοστού. Αφαιρούμε από τα σκόρδα τη φύτρα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε λεπτές φέτες κόβουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  2. Σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, τοποθετούμε σε μια στρώση τις πατάτες καλύπτοντας όλη την επιφάνεια.
  3. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το σκόρδο, με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά. Από πάνω τοποθετούμε τον μπακαλιάρο με τη μεριά της σάρκας να ακουμπάει στα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε για 1 λεπτό επάνω στη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά με κυκλικές κινήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κουτάλα.
  4. Σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά.
  5. Σε περίπου 5 λεπτά γυρίζουμε τον μπακαλιάρο με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, αναδεύουμε με τον ίδιο τρόπο κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα και ξανασκεπάζουμε. Σε 5 λεπτά ξαναγυρίζουμε τον μπακαλιάρο και δοκιμάζουμε τον ζωμό. Ρίχνουμε πιπέρι, κι αν χρειάζεται προσθέτουμε και αλάτι. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αραιώνουμε το αλεύρι στον χυμό λεμονιού και αναδεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Μόλις οι πατάτες είναι μαλακές, σε περίπου 20 με 30 λεπτά, ρίχνουμε τον χυλό και αναδεύουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Σαντορίνες, Chardonnay, Ροδίτες και Σαββατιανά.

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT