ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΌρνιθα παλατιανή, γεμιστή με κιμά κοτόπουλου και πολίτικα μπαχαρικάΌρνιθα παλατιανή, γεμιστή με κιμά κοτόπουλου και πολίτικα μπαχαρικά Αντί για ψητό, στο γιορτινό τραπέζι μπορούμε να σερβίρουμε ένα πιο αναπάντεχο, κατσαρολάτο φαγητό όπως αυτή η ρουστίκ όρνιθα που συνοδεύεται από βασιλομανίταρα, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους. Για το πλάι προτείνουμε ένα ωραίο, σπυρωτό πιλάφι.

15' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε όρνιθα στην κατσαρόλα με βασιλομανίταρα, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους, ξεκινάμε σοτάροντας την όρνιθα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα που να τη χωράει ολόκληρη, στο μισό λάδι, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.
  2. Τη βγάζουμε σε πιατέλα. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κοκκάρια με το τζίντζερ σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους και να ροδίσουν.
  4. Βάζουμε ξανά την όρνιθα στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Αφήνουμε 1-2 λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτουμε τα κάσιους, αλάτι, πιπέρι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
  6. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε την όρνιθα στους ατμούς της για σχεδόν 1 1⁄2 ώρα, να μαλακώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζωμό ή νερό, για να μη στεγνώσει. Στο τέλος θα πρέπει να έχει μείνει με μια πυκνή σάλτσα.
  7. Σερβίρουμε με πιλάφι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών