Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού στο τέλος. Είναι η λεπτομέρεια που δίνει έξτρα πόντους νοστιμιάς.

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, κάνουμε 2 ομελέτες μοιράζοντας το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα) ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. 
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σείουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το μείγμα σε όλο τον πυθμένα σε μια ισόπαχη στρώση και τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάει από τηγάνι.
  5. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο και το υπόλοιπο λάδι και τη βάζουμε στον φούρνο, ακριβώς κάτω από το γκριλ. Αν το σκεύος μας έχει πλαστικά μέρη, τα τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  6. Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Στο ποτήρι μας Μια ωραία μπίρα Pils ή ένα ποτήρι κρασί λευκό ξηρό, αφρώδες.

Συνταγές με Αβοκάντο

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Πρωινό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών