10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, κάνουμε 2 ομελέτες μοιράζοντας το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά ανάλογα) ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σείουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το μείγμα σε όλο τον πυθμένα σε μια ισόπαχη στρώση και τηγανίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάει από τηγάνι.
  6. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο και το υπόλοιπο λάδι και τη βάζουμε στον φούρνο, ακριβώς κάτω από το γκριλ. Αν το σκεύος μας έχει πλαστικά μέρη, τα τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  7. Ξεφουρνίζουμε την ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο, περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Μυστικά

Μην παραλείψετε τον χυμό λεμονιού στο τέλος. Είναι η λεπτομέρεια που δίνει έξτρα πόντους νοστιμιάς. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Μπίρα Pils ή κρασί λευκό ξηρό, αφρώδες.

Συνταγές με Αβοκάντο

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών