ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα με σπανάκι και καπνιστό χέλιΟμελέτα με σπανάκι και καπνιστό χέλι
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ.
  2. Προσθέτουμε λίγο αλάτι (γιατί ο σολομός είναι αλμυρός), την πάπρικα και τα μυρωδικά, κρατώντας λίγο άνηθο στην άκρη για το γαρνίρισμα.
  3. Χτυπάμε και πάλι τα υλικά αλλά αυτή τη φορά με ένα πιρούνι, γιατί το σύρμα θα «μαζέψει» τα μυρωδικά στο κάτω μέρος του και δύσκολα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε.
  4. Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά πολύ καλά.
  5. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να πάει παντού σχηματίζοντας μια λεπτή ομελέτα.
  6. Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω.
  7. Την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα.
  8. Τότε, την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα επίπεδο καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα, την σπρώχνουμε με μια σπάτουλα να γλιστρίσει στο τηγάνι και την ψήνουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και από αυτήν την πλευρά.
  9. Αν δεν τα καταφέρνουμε με το «γύρισμα» της ομελέτας, την αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένη με ένα καπάκι.
  10. Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν μέσα στο σκεύος θα ψήσουν την επιφάνεια της ομελέτας.
  11. Βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και την κόβουμε στα τέσσερα.
  12. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την δεύτερη ομελέτα, την οποία επίσης κόβουμε στα τέσσερα.
  13. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα τις ομελέτες ως εξής: Τοποθετούμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας το καθένα με λίγο κατίκι και βάζοντας ενδιάμεσα φέτες σολομού, λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
  14. Συνοδεύουμε με μια δροσερή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Και μπόλικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 5.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών