15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το κορν φλάουρ.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι (γιατί ο σολομός είναι αλμυρός), την πάπρικα και τα μυρωδικά, κρατώντας λίγο άνηθο στην άκρη για το γαρνίρισμα.
- Χτυπάμε και πάλι τα υλικά αλλά αυτή τη φορά με ένα πιρούνι, γιατί το σύρμα θα «μαζέψει» τα μυρωδικά στο κάτω μέρος του και δύσκολα θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε.
- Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά πολύ καλά.
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών και κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να πάει παντού σχηματίζοντας μια λεπτή ομελέτα.
- Ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά από κάτω.
- Την ελέγχουμε ανασηκώνοντάς την με μια σπάτουλα.
- Τότε, την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε ένα μεγάλο πιάτο ή σε ένα επίπεδο καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα, την σπρώχνουμε με μια σπάτουλα να γλιστρίσει στο τηγάνι και την ψήνουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και από αυτήν την πλευρά.
- Αν δεν τα καταφέρνουμε με το «γύρισμα» της ομελέτας, την αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένη με ένα καπάκι.
- Οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν μέσα στο σκεύος θα ψήσουν την επιφάνεια της ομελέτας.
- Βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και την κόβουμε στα τέσσερα.
- Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και την δεύτερη ομελέτα, την οποία επίσης κόβουμε στα τέσσερα.
- Μοιράζουμε σε δύο πιάτα τις ομελέτες ως εξής: Τοποθετούμε τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας το καθένα με λίγο κατίκι και βάζοντας ενδιάμεσα φέτες σολομού, λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Συνοδεύουμε με μια δροσερή μαρουλοσαλάτα με άνηθο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Και μπόλικο ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 5.