
10'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 16'
Υλικά
Τεμάχια: 1 ομελέταΔιαδικασία
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το γιαούρτι, τη σάλτσα χαρίσα ή τον πελτέ και αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά από τη μία πλευρά, γυρίζουμε την ομελέτα (με προσοχή πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατύχημα) και ψήνουμε άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.
- Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.