ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεβίτσε τσιπούρας με μάνγκο, αβοκάντο και εσπεριδοειδήΣεβίτσε: η τέλεια συνταγή από τον Λευτέρη ΛαζάρουΤο «καρπάτσιο» έχει πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο ζωγράφο της Αναγέννησης, καθώς οι κόκκινες αποχρώσεις των έργων του αντανακλώνται στο πιάτο. Δημιουργήθηκε στο Harry’s Bar στη Βενετία για μια τακτική πελάτισσα, η οποία, κατ’ εντολήν του γιατρού της, ακολουθούσε μια δίαιτα που απαγόρευε το μαγειρευτό κρέας.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, βάζουµε το φιλέτο στην κατάψυξη για περίπου µισή ώρα ή µέχρι να σφίξει.
  2. Χρησιµοποιώντας ένα κοφτερό µαχαίρι ή µαντολίνο, κόβουµε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς).
  3. Το απλώνουµε σε έξι πιατέλες σερβιρίσµατος, σε µία οµοιόµορφη στρώση.
  4. Αναµειγνύουµε τον κρόκο αυγού, τη µουστάρδα, τον χυµό λεµονιού και το ταµπάσκο σε ένα µπολ ή τα χτυπάµε σε πολυκόφτη.
  5. Ρίχνουµε το ελαιόλαδο σε συνεχή αλλά αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς µέχρι να πήξει η µαγιονέζα.
  6. Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπηµα, και αλατοπιπερώνουµε.
  7. Περιχύνουµε το κρέας µε τη µαγιονέζα, σκορπίζουµε την κάππαρη και σερβίρουµε το καρπάτσιο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών