30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο καρπάτσιο, βάζουµε το φιλέτο στην κατάψυξη για περίπου µισή ώρα ή µέχρι να σφίξει.
- Χρησιµοποιώντας ένα κοφτερό µαχαίρι ή µαντολίνο, κόβουµε το κρέας σε πολύ λεπτές φέτες (σαν τσιπς).
- Το απλώνουµε σε έξι πιατέλες σερβιρίσµατος, σε µία οµοιόµορφη στρώση.
- Αναµειγνύουµε τον κρόκο αυγού, τη µουστάρδα, τον χυµό λεµονιού και το ταµπάσκο σε ένα µπολ ή τα χτυπάµε σε πολυκόφτη.
- Ρίχνουµε το ελαιόλαδο σε συνεχή αλλά αργή ροή, χτυπώντας συνεχώς µέχρι να πήξει η µαγιονέζα.
- Προσθέτουµε την κρέµα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπηµα, και αλατοπιπερώνουµε.
- Περιχύνουµε το κρέας µε τη µαγιονέζα, σκορπίζουµε την κάππαρη και σερβίρουµε το καρπάτσιο.