ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγωτό σαν μηλόπιτα
30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν.
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε.
  6. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά.
  7. Κατόπιν αφήνουμε για 1 - 2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
  8. Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό.
  9. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.
  10. Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  11. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα.
  13. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
  14. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών