Μπορούμε να δοκιμάσουμε και με άλλα φρούτα κονσέρβας, όπως ροδάκινο, βερίκοκο ή ανανά. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και αρωματίζουμε με λικέρ, όπως μαστίχα, αμαρέτο κ.λπ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό σαν μηλόπιτα
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
3 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να την αφήσουμε να βράσει.
- Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα πάνω στη φωτιά, έως ότου προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τη ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε.
- Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά.
- Κατόπιν αφήνουμε για 1-2 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
- Σουρώνουμε τα βύσσινα από την κονσέρβα και κρατάμε 1 φλιτζάνι σιρόπι. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνουμε με νερό.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο από το σιρόπι από τα βύσσινα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ και τα βύσσινα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.
- Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε 4 πιάτα, βάζουμε από πάνω μία μεγάλη μπάλα παγωτό και περιχύνουμε με τη σος.