ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό σαν cheesecakeΠαγωτό σαν cheesecake
1 ώρα μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα μήλα και τα ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και τοποθετούμε αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Αποσύρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού.
  2. Ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Σχίζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι τη βανίλια κατά μήκος και, σέρνοντας τη λάμα, μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά έως ότου το μείγμα πάρει βράση.
  3. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αυγοδάρτη, τους κρόκους με τα 200 γρ. ζάχαρη έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν. Προσθέτουμε λίγο από το ζεστό μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνεχώς, σε χαμηλή πλέον φωτιά, έως ότου πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε και ενσωματώνουμε τα μήλα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να το παγώσουμε.
  6. Υπολογίζουμε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Κατόπιν αφήνουμε για περίπου 1 ώρα το παγωτό στην κατάψυξη, ώστε να σφίξει.
  8. Σερβίρουμε σε μπολ γαρνίροντας κάθε μερίδα με 1 - 2 κουλουράκια ή μπισκότα σπασμένα.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών