20'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 5 - 6Διαδικασία
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
- Το μοιράζουμε σε 5-6 ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι (συνήθως από σιλικόνη και με ενσωματωμένα «ξυλάκια», με 4 θήκες – τις βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ).
- Τοποθετούμε τις θήκες στην κατάψυξη για 10 ώρες (ή για όλο το βράδυ).
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Φροντίζουμε το μπολ να μην ακουμπά στην επιφάνεια του νερού.
- Εναλλακτικά λιώνουμε το μείγμα σε φούρνο μικροκυμάτων, στα 600 W, ανακατεύοντας κάθε λίγα δευτερόλεπτα.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σε μια μικρή κανάτα ή σε ένα μεγάλο νεροπότηρο ή σε μικρό μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει τόσο ώστε να τη νιώθουμε ελαφρώς χλιαρή στα χείλη.
- Βγάζουμε τις θήκες με τα ξυλάκια από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε τα παγωτά και τα βυθίζουμε ένα ένα στη χλιαρή κουβερτούρα, για 1-2 δευτερόλεπτα.
- Ανασηκώνουμε, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και τα βάζουμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως η κρούστα κουβερτούρας – θα γίνει πολύ γρήγορα. Σερβίρουμε αμέσως ή τυλίγουμε πρώτα σε λαδόκολλα και έπειτα σε μεμβράνη και φυλάμε στην κατάψυξη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.