(Σκεύη από τα Equip Hotel Μον.ΕΠΕ)
15'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Για το dry rub
Διαδικασία
Dry rub
- Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» κοτόπουλου με λεμονάτο dry rub ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν.
- Απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια τα «παϊδάκια» κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με την ξηρή μαρινάδα και από τις δύο πλευρές.
- Τα βάζουμε σε νάιλον σακούλα τροφίμων και αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε.
- Κλείνουμε τη σακούλα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 12 ώρες σε σχετικά δροσερό μέρος (όχι απαραίτητα στο ψυγείο).
Ψήσιμο
- Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
- Βγάζουμε τα «παϊδάκια» από τη σακούλα, τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 13-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.