Δροσερό και ανοιξιάτικο επιδόρπιο με ελάχιστο κόπο!

15' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τις φράουλες

Διαδικασία

  1. Φράουλες: Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό, ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε. (Οι φράουλες θα γλυκάνουν και από τα υγρά που θα βγάλουν μαζί με τη ζάχαρη και το πορτοκάλι θα προκύψει μια πεντανόστιμη σος.)
  2. Πανακότα: Μουλιάζουμε σε λίγο κρύο νερό τη ζελατίνη. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει μία βράση το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξουν (τουλάχιστον 5 ώρες).
  3. Ξεφορμάρουμε τυλίγοντας τα φορμάκια με ένα πανί βουτηγμένο σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε απαλά σε πιατάκια σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από 1-2 κουτ. σούπας από τις φράουλες με τη σος και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών