10' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: ια περίπου 1.400 γρ.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα;

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών