30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα με ένα μεγάλο μαχαίρι.
  2. Τη ρίχνουμε σε ένα μπολ, το οποίο στερεώνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο στον κάδο του μίξερ.
  4. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι.
  5. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα, για 3 - 4 λεπτά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ.
  6. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας πολύ καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ιδανικά, έχουμε προηγουμένως αδειάσει το μείγμα σε ένα ρηχό μεταλλικό μπολ, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα.
  7. Ανά 1 ώρα, βγάζουμε από την κατάψυξη και αφρατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 - 4 φορές.

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές με Σοκολάτα

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών