ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινοΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινο
10' προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου με μέλι, σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαριναριστούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ευρύχωρο ταψί.
  3. Αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  5. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Άρθρα και Συνταγές με Μέλι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών