![Πανκέικ πατάτας με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/pancake-patatas-me-kapnisto-solomo-kai-tyri-krema-gastronomos-420x560.jpg?v=1720447012)
10'
προετοιμασία
1 ώρα και 10' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πατάτες φούρνου με παρμεζάνα, δεντρολίβανο και κόλιανδρο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ευρύχωρο ταψί βάζουμε τις πατάτες και όλα τα υλικά εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
- Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.