20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Τα βγάζουμε προσεκτικά ένα-ένα (για να μην πάρουμε μαζί και τυχόν πετραδάκια), τα στύβουμε ελαφρώς και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
- Σουρώνουμε το νερό σε ψιλό σουρωτήρι και το φυλάμε κατά μέρος.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες στο πακέτο και τα σουρώνουμε.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας από το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κουταλιές από το νερό των μανιταριών.
- Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας), ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και όταν αρχίσουν να κολλάνε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί.
- Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και πριν αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα νερά τους, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά 1 - 2 φορές.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τυρί που επιλέξαμε, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε γρήγορα, σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Μυστικά
Σε αυτήν τη συνταγή τα μανιτάρια δεν σοτάρονται για πολλή ώρα. Η νοστιμιά τους έγκειται στο ότι είναι σχεδόν ωμά. Τα αποξηραμένα ενισχύουν τη νοστιμιά του φαγητού κι έτσι δεν λείπει καθόλου η γεύση λιπαρών τυριών.