Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και απολαμβάνουμε συνοδεία ενός ροζέ από Αγιωργήτικο, που να τα βγάζει πέρα τόσο με τα μανιτάρια όσο και με το κατίκι.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Τα βγάζουμε προσεκτικά ένα-ένα (για να μην πάρουμε μαζί και τυχόν πετραδάκια), τα στύβουμε ελαφρώς και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Σουρώνουμε το νερό σε ψιλό σουρωτήρι και το φυλάμε κατά μέρος. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες στο πακέτο και τα σουρώνουμε. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε μια ρηχή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας από το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν κάπως. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κουταλιές από το νερό των μανιταριών. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι (2 κουτ. σούπας), ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και όταν αρχίσουν να κολλάνε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κονιάκ ή το κρασί. Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα φρέσκα μανιτάρια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και πριν αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα νερά τους, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά 1 - 2 φορές. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το τυρί που επιλέξαμε, το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα, σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Συμβουλή
  2. Σε αυτήν τη συνταγή τα μανιτάρια δεν σοτάρονται για πολλή ώρα. Η νοστιμιά τους έγκειται στο ότι είναι σχεδόν ωμά. Τα αποξηραμένα ενισχύουν τη νοστιμιά του φαγητού κι έτσι δεν λείπει καθόλου η γεύση λιπαρών τυριών.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών