25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για τις πένες με κολοκύθα, θυμάρι και κατίκι, πρώτα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό της κατσαρόλας.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή μια χαμηλή και πλατιά κατσαρόλα, μέχρι να κάψει.
  4. Ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε την κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το κατίκι, το θυμάρι, το μαϊντανό και όσο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών χρειάζεται για να είναι ζουμερό το μείγμα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις πένες.
  8. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, διορθώνουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.

Λευκό κρασί από ελληνικές ποικιλίες: μια Ντεμπίνα, ένα Ασύρτικο, ένα Μοσχοφίλερο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών