10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, η διαδικασία είναι η εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κομματάκια αντζούγιας, ανακατεύοντάς τα με ένα κουτάλι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν.
  3. Ρίχνουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το μπρόκολο, μαζί με τα λίγα υγρά που θα μεταφέρουν.
  5. Προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας από το νερό όπου τα βράσαμε και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα.
  6. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.

Ένα ξηρό Μοσχάτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Μπρόκολο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών