
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις πένες με μπρόκολο και κεφαλοτύρι, η διαδικασία είναι η εξής: Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κομματάκια αντζούγιας, ανακατεύοντάς τα με ένα κουτάλι για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το μπρόκολο, μαζί με τα λίγα υγρά που θα μεταφέρουν.
- Προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας από το νερό όπου τα βράσαμε και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε.
Ένα ξηρό Μοσχάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 190.