20'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το πιλάφι με αρακά, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκο κρεμμυδάκι, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά και συνεχίζουμε το βράσιμο. Τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια (στεγνή) κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, τα καρότα για 5 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, τον αρακά, τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το σουσάμι, ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε και σερβίρουμε το πιλάφι με αρακά, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά.