10' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Ετοιμάζουμε το ρύζι στιγμής για πιλάφι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κολοκύθιακαι περιχύνουμε με βραστό νερό από το βραστήρα, τόσο ώστε να σκεπαστεί το κολοκύθι.
  3. Αφήνουμε για 30 δευτερόλεπτα και στραγγίζουμε.
  4. Ανακατεύουμε το ζεματισμένο κολοκύθι με τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας,τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Μοιράζουμε το πιλάφι σε μπολ και το περιχύνουμε με το μείγμα κολοκυθιού.
  6. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, καβουρδισμένο (αν έχουμε χρόνο) σε τηγάνι για 3 - 4 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία, και το δυόσμο και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι ή κατίκι.

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών