ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί με γιαούρτι, τζίντζερ και κάσιουςΑρνί με γιαούρτι, τζίντζερ και κάσιους
20' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: για βαθύ ταψί ή φόρμα διαμ. 24 εκ. και χωρητικότητας 1.200 ml

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την πίτα με αρνάκι και νεφρά, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Aλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τις κοτολέτες.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις κοτολέτες (σε δόσεις), για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Τις βγάζουμε σε ένα σκεύος και τις ξεκοκαλίζουμε.
  5. Απλώνουμε το ψαχνό στο βαθύ ταψί. Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε μόνο μία με το κόκαλο, που θα τη στερεώσουμε όρθια και θα εξέχει από το φύλλο, και για φιγούρα αλλά και για να φεύγει ο ατμός, κατά το ψήσιμο.
  6. Στο τηγάνι όπου σοτάραμε το κρέας, με το βούτυρο και τα υπολείμματα αλευριού, ρίχνουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  7. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Σκορπίζουμε τα νεφρά (αν βάλουμε), πάνω από το κρέας και από πάνω αδειάζουμε τον ζωμό με τα λαχανικά.
  10. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα, πιέζοντας τις άκρες της στο σκεύος ώστε να κολλήσουν καλά.
  11. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με κομματάκια ζύμης που θα περισσέψουν. Αν δεν αφήσουμε ένα κοκαλάκι να εξέχει, ανοίγουμε μια τρύπα στη σφολιάτα για να φεύγει ο ατμός.
  12. Αλείφουμε με το γάλα και ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα και να μαλακώσουν τα υλικά της γέμισης.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 154.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών