ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνί με αρωματικά και αμύγδαλαΑρνί με αρωματικά και αμύγδαλα
25' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βάζουµε το κρέας σε ένα µπολ, προσθέτουµε το γιαούρτι και ανακατεύουµε µέχρι να καλυφθεί καλά.
  2. Βάζουµε ένα µικρό τηγάνι σε χαµηλή φωτιά και καβουρδίζουµε τους σπόρους του κόλιανδρου για 2-3 λεπτά ή µέχρι να βγάλουν τα αρώµατά τους. Επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία για τους σπόρους του κύµινου.
  3. Αλέθουµε το µείγµα των σπόρων έως ότου γίνει λεπτή σκόνη, χρησιµοποιώντας έναν µύλο µπαχαρικών ή πολυκόφτη. Αφαιρούµε τους σπόρους από τις κάψες του κάρδαµου και τους αλέθουµε.
  4. Κόβουµε σε χοντρά κοµµάτια το ένα κρεµµύδι και σε λεπτές φέτες το άλλο. Βάζουµε το χοντροκοµµένο κρεµµύδι µε τα αλεσµένα µπαχαρικά, την καρύδα, τους σπόρους παπαρούνας, τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα κάσιους, τα καρφιά γαρίφαλο και την κανέλα σε έναν πολυκόφτη, προσθέτουµε 170 ml νερό και χτυπάµε το µείγµα µέχρι να σχηµατιστεί ένας λείος πολτός.
  5. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε µια ρηχή κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά.
  6. Προσθέτουµε το κρεµµύδι σε φέτες και σοτάρουµε για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  7. Ρίχνουµε το µείγµα µπαχαρικών στην κατσαρόλα, αλατίζουµε και µαγειρεύουµε σε χαµηλή φωτιά για 1 λεπτό ή µέχρι να εξατµιστούν τα υγρά και να πήξει η σάλτσα.
  8. Προσθέτουµε το αρνί µε το γιαούρτι και αφήνουµε να πάρει βράση.
  9. Σκεπάζουµε καλά και αφήνουµε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για περίπου 1 1/2 ώρα ή µέχρι να γίνει πολύ τρυφερό το κρέας. Αν το νερό εξατµιστεί κατά τη διάρκεια του µαγειρέµατος, προσθέτουµε 120 ml νερό για να σχηµατιστεί σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών