10' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για τη φάβα σε πιτάκια, σε ένα σουρωτήρι πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
  2. Τη σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 200 ml νερό, σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε με μισάνοιχτο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.
  3. Οταν πήξει, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε τα φύλλα πρώτα στη μέση και στη συνέχεια οριζόντια στα τρία.
  6. Σε κάθε κομμάτι φύλλου βάζουμε στη μία άκρη 1 κουταλάκι από τη γέμιση.
  7. ∆ιπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου από αριστερά και δεξιά (κατά μήκος) και συνεχίζουμε τυλίγοντας σε φλογέρα.
  8. Βάζουμε ένα τηγάνι στο σβηστό μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε ελαιόλαδο ώσπου να φτάσει 2 εκ. σε ύψος.
  9. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και, αμέσως, όσο το λάδι είναι ακόμη κρύο για να φουσκώσουν πολύ και ομοιόμορφα, βάζουμε τα πιτάκια στο τηγάνι σε δόσεις.
  10. Μόλις αρχίσει να αχνίζει το λάδι, τα τηγανίζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ομοιόμορφα και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά, για άλλα 3 λεπτά περίπου.
  11. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  12. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια.
  13. Σερβίρουμε τη φάβα σε πιτάκια με φύλλο κρούστας χλιαρά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών