10'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Τεμάχια: 16Διαδικασία
- Για τη φάβα σε πιτάκια, σε ένα σουρωτήρι πλένουμε τη φάβα και τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
- Τη σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 200 ml νερό, σε χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε με μισάνοιχτο καπάκι, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Οταν πήξει, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα φύλλα πρώτα στη μέση και στη συνέχεια οριζόντια στα τρία.
- Σε κάθε κομμάτι φύλλου βάζουμε στη μία άκρη 1 κουταλάκι από τη γέμιση.
- ∆ιπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου από αριστερά και δεξιά (κατά μήκος) και συνεχίζουμε τυλίγοντας σε φλογέρα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στο σβηστό μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε ελαιόλαδο ώσπου να φτάσει 2 εκ. σε ύψος.
- Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και, αμέσως, όσο το λάδι είναι ακόμη κρύο για να φουσκώσουν πολύ και ομοιόμορφα, βάζουμε τα πιτάκια στο τηγάνι σε δόσεις.
- Μόλις αρχίσει να αχνίζει το λάδι, τα τηγανίζουμε για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν ομοιόμορφα και τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά, για άλλα 3 λεπτά περίπου.
- Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια.
- Σερβίρουμε τη φάβα σε πιτάκια με φύλλο κρούστας χλιαρά.