ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα με μελιτζάνες, γραβιέρα Νάξου και βασιλικό
25' προετοιμασία
22' μαγείρεμα
51' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 38'

Υλικά

Μερίδες: για 4 -5 μεσαίες πίτσες

Για την επιφάνεια (για 1 πίτσα)

Διαδικασία

Βάση για πίτσα

  1. Διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό και αφήνουμε το μείγμα για λίγα λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο άλευρα και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε στο κέντρο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι βαρύ, σβολιασμένο, που να κολλάει στα τοιχώματα και το γάντζο.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε μεγαλύτερη ταχύτητα, για 5 λεπτά. Το ζυμάρι θα είναι μαλακό, θα κολλάει, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι, απλά ζυμώνουμε άλλα 5 λεπτά.
  5. Το αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 6 - 7 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές (5 λεπτά ζύμωμα και 6 - 7 λεπτά “ξεκούραση”).
  6. Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξαποστάσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Το κόβουμε σε 4 - 6 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, με τις παλάμες μας, για να αποκτήσουν πάχος 0,5 εκ.
  8. Βάζουμε τις βάσεις τη μία επάνω στην άλλη, με λαδόκολλα ανάμεσά τους και, είτε τις ετοιμάζουμε εκείνη την ώρα είτε τις διατηρούμε στην κατάψυξη.

Πίτσα Μαργαρίτα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Ραντίζουμε μία βάση πίτσας με ελαιόλαδο, την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και αλατίζουμε κατά βούληση.
  3. Ψήνουμε την πίτσα στη χαμηλή θέση του φούρνου, για 12 – 14 λεπτά, σκορπίζουμε πάνω της τη μοτσαρέλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο, στη μεσαία θέση τώρα, για άλλα περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ωραία η ζύμη.
  4. Τη βγάζουμε από το φούρνο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σκορπίζουμε τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών