Το σαλάμι Ευρυτανίας και το ξινοτύρι χαρίζουν στην πίτσα τέτοια νοστιμιά που δε θα ξαναφάτε πίτσα με πεπερόνι και μοτσαρέλα.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Για 1 στρογγυλή πίτσα, διαµέτρου περίπου 38 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με την πάπρικα, το καυτερό μπούκοβο, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C (προτιμότερο στη λειτουργία του αέρα).
  4. Πασπαλίζουμε ένα ταψί (είτε ειδικό για πίτσα είτε τη λαμαρίνα του φούρνου) με το καλαμποκάλευρο.
  5. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε διάμετρο 38 εκ.
  6. και το απλώνουμε στο ταψί.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού, να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.
  8. Σκορπίζουμε το μείγμα των τυριών, από πάνω το μείγμα της φρέσκιας ντομάτας και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα (ή τη ρίγανη).
  9. Ψήνουμε σε χαμηλή σκάλα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη από κάτω.
  10. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της.
  11. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, σκορπίζουμε το σαλάμι σε διάφορα σημεία και είτε συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3 - 4 λεπτά ίσα να αρχίσει να ζεσταίνεται το αλλαντικό είτε την κόβουμε αμέσως ακτινωτά σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών