Μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα καλύπτει τη βάση με φρέσκες ντομάτες, είτε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ακόμη και πελτέ. Το σημαντικό είναι η σάλτσα να βράσει τόσο ώστε να είναι ελαφρώς συμπυκνωμένη, να μη βγάλει υγρά στο ζυμάρι και το μαλακώσει.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Για περίπου 170 ml

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδογια περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για περίπου 3 - 4 μέρες.
  2. Μυστικό: Για εντονότερη και πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά της σάλτσας 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια, και 1 φέτα μπέικον, ψιλοκομμένη. Τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μαγειρέματος κανονικά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών