Μπορούμε να φτιάξουμε τη σάλτσα που θα καλύπτει τη βάση με φρέσκες ντομάτες, είτε να χρησιμοποιήσουμε κονσέρβα, συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ακόμη και πελτέ. Το σημαντικό είναι η σάλτσα να βράσει τόσο ώστε να είναι ελαφρώς συμπυκνωμένη, να μη βγάλει υγρά στο ζυμάρι και το μαλακώσει.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Για περίπου 170 ml

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδογια περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να «δέσει» η σάλτσα. Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη διατηρούμε σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για περίπου 3 - 4 μέρες.
  2. Μυστικό: Για εντονότερη και πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά της σάλτσας 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια, και 1 φέτα μπέικον, ψιλοκομμένη. Τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μαγειρέματος κανονικά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών