![Ολόκληρη μελιτζάνα τηγανητή](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/07/olokliri-melitzana-tiganiti-gastronomos-420x560.jpg?v=1689621232)
10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 1 πίτσαΔιαδικασία
- Για την πίτσα με πέστο βασιλικού και μελιτζάνα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
- Αλείφουμε την αραβική πίτα με το πέστο βασιλικού.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα και την ντομάτα σε ροδέλες 0,5 εκ.
- και τις απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην πίτα.
- Αλατίζουμε, μόνο αν το τυρί και το πέστο που θα χρησιμοποιήσουμε δεν είναι αλμυρά.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί της αρεσκείας μας και ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι μελιτζάνες.