ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠίτσα Μαργαρίτα (γρήγορη βάση και τέλεια επικάλυψη)Πίτσα Μαργαρίτα (γρήγορη βάση και τέλεια επικάλυψη)
10' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση 10 αγκιναράκια λαδιού. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.γ. μπούκοβο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 αραβικές ή κυπριακές πίτες.
  4. Αλείφουμε κάθε πίτα με 1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και απλώνουμε σε καθεμία 3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο.
  5. Ψήνουμε τις πίτσες για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν λίγο οι πίτες.
  6. Σερβίρουμε την πίτσα με φύλλα ρόκας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών