10' προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για την πίτσα με σαλάμι Λευκάδας, αγκιναράκια από βάζο και ρόκα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε και κόβουμε στη μέση 10 αγκιναράκια λαδιού. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με 1 κ.γ. μπούκοβο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Στρώνουμε σε ένα ταψί 4 αραβικές ή κυπριακές πίτες.
  4. Αλείφουμε κάθε πίτα με 1 κ.σ. άλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης και απλώνουμε σε καθεμία 3 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας. Πασπαλίζουμε με 100 γρ. ταλαγάνι χοντροτριμμένο.
  5. Ψήνουμε τις πίτσες για 5 - 7 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν λίγο οι πίτες.
  6. Σερβίρουμε την πίτσα με φύλλα ρόκας που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών