ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρέμα καραμελέ με καφέ και φουντούκιΚρέμα καραμελέ με καφέ και φουντούκι
1 ώρα παρασκευή
19 ώρες αναμονή
Σύνολο: 20 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κρέμα αμυγδάλου με γλυκό τριαντάφυλλο, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα μουλιασμένα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό.
  2. Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μία βράση. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο ενός πολυκόφτη με ισχυρό μοτέρ και τα δουλεύουμε για τουλάχιστον 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια εντελώς λεία και ημίρρευστη κρέμα.
  5. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ. Στύβουμε τις ζελατίνες με τα χέρια μας και τις ρίχνουμε στο μείγμα του μπολ (όσο είναι ζεστό) μαζί με την εσάνς αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  7. Το βγάζουμε, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  8. Μοιράζουμε την κρέμα σε 8-10 φαρδιά και χαμηλά μπολ ή σε ποτήρια ή φορμάκια ή σε κεσεδάκια γιαουρτιού και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  9. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τις κρέμες σε πιάτα και ρίχνουμε στην καθεμία από 1-2 κουτ. γλυκού γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Αμύγδαλα

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών