40'
προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Τεμάχια: 12Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα πολίτικα σουτζουκοπιτάκια με κασέρι, ξεκινάμε απλώνοντας σε μια λεία επιφάνεια τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε 3 μακριές λωρίδες (ή αν έχουμε φύλλα γιουφκά, κόβουμε το καθένα σε 6 ισομεγέθη κομμάτια). Με τον τρόπο αυτό σχηματίζονται 12 μικρά φύλλα.
- Απλώνουμε στην άκρη κάθε φύλλου 3 φέτες σουτζούκι, 3 φέτες ντομάτας, 2 - 3 ροδέλες πιπεριάς, λίγο κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σαν πακετάκι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα σουτζουκοπιτάκια, για 7 - 8 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.