ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαστουρμαδοπιτάκιαΠαστουρμαδοπιτάκια
40' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα πολίτικα σουτζουκοπιτάκια με κασέρι, ξεκινάμε απλώνοντας σε μια λεία επιφάνεια τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος της μακριάς πλευράς σε 3 μακριές λωρίδες (ή αν έχουμε φύλλα γιουφκά, κόβουμε το καθένα σε 6 ισομεγέθη κομμάτια). Με τον τρόπο αυτό σχηματίζονται 12 μικρά φύλλα.
  2. Απλώνουμε στην άκρη κάθε φύλλου 3 φέτες σουτζούκι, 3 φέτες ντομάτας, 2 - 3 ροδέλες πιπεριάς, λίγο κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σαν πακετάκι.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψουμε το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  5. Τηγανίζουμε τα σουτζουκοπιτάκια, για 7 - 8 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών