15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πολπέτες μελιτζάνας ξεκινάμε βράζοντας τις μελιτζάνες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε, τις στύβουμε με τα χέρια μας, για να βγάλουμε όλο το νερό που έχουν απορροφήσει και να συρρικνωθούν, και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες-πολπέτες. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ώστε να καλυφθούν καλά.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε και τηγανίζουμε τις πολπέτες λίγες λίγες, γυρίζοντάς τες μέσα στο λάδι τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  4. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές τις πολπέτες μελιτζάνας .

Ένα ροζέ από Syrah.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών