ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠουρές παντζαριού με καρύδιαΠουρές παντζαριού με καρύδια
10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον πουρέ με ψητές πατάτες και πέστο μυρωδικών, ξεκινάμε πλένοντας και βουρτσίζοντας καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
  2. Τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατίζουμε και τις τυλίγουμε μία μία με αλουμινόχαρτο.
  3. Τις ακουμπάμε στη σχάρα, σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου, και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.
  4. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμες, τρυπώντας τες με ένα μαχαίρι: πρέπει να τις διαπερνά εύκολα. Αν όχι, τις ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
  5. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και, όταν κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις ξεφλουδίζουμε.
  6. Τις βάζουμε σε μέτρια κατσαρόλα, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και τις λιώνουμε με την πρέσα της πατάτας ή με πιρούνι, μέσα στο σκεύος, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές.
  7. Αλατοπιπερώνουμε (το αλάτι με προσοχή, γιατί το πέστο που ακολουθεί είναι αλμυρό άρτυμα.
  8. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί στον πουρέ.
  9. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά.

Μυστικά

Δοκιμάστε ένα πέστο με μυρώνια και καυκαλήθρες
Χτυπάμε στον πολυκόφτη 50 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες, 150 γρ. φύλλα από ανάμεικτα μυρωδικά (όπως μυρώνια, καυκαλήθρες, μαϊντανό), 50 γρ. σουσάμι, 80 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, 250 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών