10'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: για ταψί 22 x 35 εκ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη πουτίγκα ή, αλλιώς, ρυζόγαλο φούρνου, ξεκινάμε ξεπλένοντας σε λεπτό σουρωτήρι καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγει διαυγές.
- Το ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το μετρημένο νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα, προσέχοντας να μη μείνουν σβόλοι.
- Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μισολιώσει.
- Όταν το ρύζι στην κατσαρόλα απορροφήσει όλο το νερό και μισομαλακώσει, προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και τη φλούδα λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα αφρατεμένα αυγά, την κανέλα και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε καλά με φρυγανιά, ρίχνοντας και στα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε εκεί το ρυζόγαλο, ισιώνουμε την επιφάνεια και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραία χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.