ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο με μοσχολέμονο και ελαιόλαδοΡυζόγαλο με μοσχολέμονο και ελαιόλαδο

 

10' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 22 x 35 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη πουτίγκα ή, αλλιώς, ρυζόγαλο φούρνου, ξεκινάμε ξεπλένοντας σε λεπτό σουρωτήρι καλά το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό να βγει διαυγές.
  2. Το ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το μετρημένο νερό και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  3. Παράλληλα, σε ένα μπολ διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο κρύο γάλα, προσέχοντας να μη μείνουν σβόλοι.
  4. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μισολιώσει.
  5. Όταν το ρύζι στην κατσαρόλα απορροφήσει όλο το νερό και μισομαλακώσει, προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και τη φλούδα λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  7. Προσθέτουμε τα αφρατεμένα αυγά, την κανέλα και τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε καλά με φρυγανιά, ρίχνοντας και στα τοιχώματα.
  9. Αδειάζουμε εκεί το ρυζόγαλο, ισιώνουμε την επιφάνεια και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ωραία χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια.
  10. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και τη σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών