
20'
προετοιμασία
5'
αναμονή
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πρασινάδες με αλμύρα, ροδάκινο και νούμπουλο Κερκύρας, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το ξίδι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε 5 λεπτά, να μαριναριστούν.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με την αρμύρα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τα ροδάκινα μαζί με τα υγρά τους, σκορπίζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αλλαντικού και σερβίρουμε τις πρασινάδες με αλμύρα, ροδάκινο και νούμπουλο Κερκύρας.
Μυστικά
* Παραδοσιακό αλλαντικό από ψαρονέφρι, πασπαλισμένο με αλάτι και κόκκους πιπεριού, καπνισμένο και αρωματισμένο με βότανα. Bρίσκουμε σε μεγάλα ΑΒ και σε παντοπωλεία, όπως τα: Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Μιράν, Πανδαισία, Αλεξανδρής κ.ά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.