20' προετοιμασία
5' αναμονή
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πρασινάδες με αλμύρα, ροδάκινο και νούμπουλο Κερκύρας, σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη, το ξίδι και το ταμπάσκο και τα αφήνουμε 5 λεπτά, να μαριναριστούν.
  2. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τις πρασινάδες με την αρμύρα, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε τα ροδάκινα μαζί με τα υγρά τους, σκορπίζουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες του αλλαντικού και σερβίρουμε τις πρασινάδες με αλμύρα, ροδάκινο και νούμπουλο Κερκύρας.

Μυστικά

* Παραδοσιακό αλλαντικό από ψαρονέφρι, πασπαλισμένο με αλάτι και κόκκους πιπεριού, καπνισμένο και αρωματισμένο με βότανα. Bρίσκουμε σε μεγάλα ΑΒ και σε παντοπωλεία, όπως τα: Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Μιράν, Πανδαισία, Αλεξανδρής κ.ά. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε προσούτο ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών