Για την 7η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η δεύτερη συνταγή που προκρίθηκε είναι του Φοίβου Σταμπολιάδη.

20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά.
  2. Τις στραγγίζουμε.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι, βαλσαμικό, το σκόρδο και λίγο τζίντζερ (αν θέλουμε).
  4. Βάζουμε τις γαρίδες στο μπολ, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σταμναγκάθι ωμό, τη ρόκα, τα ντοματίνια και το μαϊντανό.
  6. Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις προσθέτουμε στο μπολ με τα σαλατικά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  7. Βρέχουμε (αν θέλουμε) τα παξιμάδια, τα σπάμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
  8. Προσθέτουμε και τη γραβιέρα και περιχύνουμε τη σαλάτα με ελαιόλαδο, κατά προτίμηση αγουρέλαιο.
  9. Συνοδεύουμε με: Γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού, ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελάχιστο αλάτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών