15' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το λαδολέμονο

Για τη σαλάτα

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα ταψάκι, τις αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό πορτοκαλιού.
  2. Τις ανακατεύουμε καλά, τις τακτοποιούμε στο ταψάκι σε μονή στρώση, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για όση ώρα ετοιμάζουμε τη σαλάτα.

Λαδολέμονο+ψήσιμο

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά από το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το σταφύλι.
  2. Σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα, ανακινώντας το τηγάνι, και αποσύρουμε αμέσως.
  3. Μεταφέρουμε τις ρώγες σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Δουλεύουμε στο μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά του λαδολέμονου και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τις ρώγες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Ψήνουμε το κοτόπουλο, όπως είναι με τη μαρινάδα του, για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει.

Σαλάτα

  1. Χοντροκόβουμε σε ένα μπολ με το χέρι το μαρούλι, το σικορέ και τη ρόκα και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα κομμένα σε λεπτές φέτες, το δυόσμο, το μισό λαδολέμονο (μαζί με μερικές ρώγες) και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  3. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα, προσθέτουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λαδολέμονο.
  4. Σερβίρουμε αμέσως με ψωμί ολικής άλεσης ή κρίθινο παξιμάδι.

Συνταγές με Κοτόπουλο

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Σταφύλι

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών