Αν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστήσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.

15' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
  3. Οταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  6. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
  9. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών