10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6 - 8Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πρασόρυζο με γραβιέρα, αρχικά βάζουμε, σ' ένα λεπτό σουρωτήρι, το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
- Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε, το πρασόρυζο ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 30.