Αν παραλείψετε το τυρί έχετε ένα ωραιότατο νηστήσιμο πιλαφάκι, με περίσσια νοστιμιά.
15'
προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 33'
Διαδικασία
- Σ' ένα λεπτό σουρωτήρι βάζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
- Οταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
- Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
- Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.