ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά«Πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε πρασόρυζο με γραβιέρα, αρχικά βάζουμε, σ' ένα λεπτό σουρωτήρι, το ρύζι και το ξεπλένουμε καλά.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι.
  3. Όταν αρχίσει να γίνεται διαφανές προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο και τα φέρνουμε λίγες βόλτες με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Ρίχνουμε 1½ λίτρο βραστό νερό και το ανάλογο αλατοπίπερο.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Θα χρειασθεί 14 λεπτά βράσιμο.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ρεβίθια (αν τα χρησιμοποιήσουμε) και τον μαϊντανό.
  7. Σερβίρουμε, το πρασόρυζο ζεστό, όσο είναι ακόμη μελάτο.
  8. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τυρί χοντροτριμμένο, γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 30.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών